13 Mayıs 2014 Salı

Tohumdan Domates Fidesi Elde Etmek


Bazen bahçemden domatesimi, biberimi toplasam da yesem dersiniz. Bahçede ilaçsız hormonsuz yetişen meyvenin, sebzenin tadı da kokusu da bir başka olur. İşte daha önceki konularımda tohumdan biber hatta abartıp balkabağı filizlendirmeyi anlatmıştım. Bugün de ektiğim domates tohumlarının büyüdüklerini görünce onları da anlatmak istedim. Benim de bahçem yok ama büyük saksılar da balkonda bahçe görevi görüyorlar.

Elimizde daha önceden dikip yetiştirdiğimiz 3-4 yıldır tohumu bizde bekleyen cherry domates tohumu vardı. Domates tohumunu nasıl elde ederiz derseniz, yediğiniz domateslerin olgunlarının içindeki minik tohumları çıkarıp kurutarak elde edebilirsiniz.

Biz de elimizdeki tohumları ekip can sularını verdik ve minik minik filizler çıkmaya başladı. Yanına da reyhan dikmiştik, birkaç tane de reyhan çıktı yanında. Filizlerin üzerine yağmur suyu da yağınca kocaman oldular ve biraz daha büyüyüp köklenmelerini bekliyoruz. Ondan sonra da daha büyük bir kaba alacağız ki kocaman olup bize minik minik domatesler versin :)

Domates yetiştirirken bitki büyüyene kadar bolca sulayın, domates suyu çok sever ancak artık büyüyüp domates verme kıvamına gelince bolca sulamayı kesin ki bitki kuruduğunu düşünüp neslini devam ettirmek için bolca domates vermeye başlasın. Sürekli sularsanız domates fazla vermeyecektir. Ayrıca domatesler güneşi sever, bolca güneş görünce güzelce kızarır mis gibi de kokar.

Domatesler büyüyüp meyvesini vermeye başladıkça resimlerini paylaşmaya devam edeceğim.

Eğer biber filizlerimi görmek isterseniz şurayı,


Balkabağı filizlerim için(ki şuan kocaman oldular) şurayı tıklayarak görebilirsiniz.

Yorum bırakırsanız ve kanalıma üye olursanız çok sevinirim :)
Instagramdan ulaşmak için http://instagram.com/ojekalem
Pinterestten ulaşmak için http://www.pinterest.com/ojekalem/
Eğer bana e-mail ile ulaşmak isterseniz ojecini@gmail.com

1 yorum: